Sineğin Başkalaşım Evreleri Nelerdir?

Sineğin Başkalaşımı Hakkında Bilgi

Sineğin Başkalaşım Evreleri Nelerdir?

Karasinek kısa ama yoğun ve bereketli bir hayat sürer. Eğer yumurtaları 25 derece sıcaklıktaki nemli bir yere bırakılırsa yumurtalar 10 saat gibi kısa bir zaman zarfında açılırlar. Kurtçuklar ancak sıvı maddelerle beslenirler. Bunlar katı yiyecekleri sıvı hale dönüştürebilmek için kendileriyle ortak yaşayan bakterilere muhtaçtır. Bunlarla beraber nemf (larva) haline girmek üzere olan kurtçuk orta bağırsağın son kısmından sindirimborusu boyunca yol alan bakterilerin çoğunu yok edebilecek bir asit salgılar. Kalan bakterileri de tam nemf kundağından çıkarken orada bırakır ve sinek böylece tam asepsili (mikroptan arınmış)olarak dünyaya gelir. Metamorfoz (başkalaşım) geçirip erişkin sinek haline gelebilmeleri için ise lüzumlu olan 40°C sıcaklıktaki mekânlara yönlendirilirler. Buortamda 6 gün içinde iki metamorfoz geçirip erişkin sinek olurlar. Bir defada yaklaşık olarak 100’ün üstünde hayatı boyunca da 600-1000 yumurta bırakabilen dişi karasinek larva döneminden sonraki üç gün içerisinde çok rahatlıkla yeniden yumurta bırakabilir. Karasinekler bu ritimleriyle çok hızlı ürerler. Belki sağlık ve temizlik memuru olduklarından bu ehemmiyetli vazifelerinden ötürü çoğalmaları gerekir denilebilir. Çünkü bir kitap bile kıymeti nispetinde nüshaları çoğaltılır ve baskısı arttırılır. Nisan ayı ortalarında yumurtasını bırakan bir karasinekten gelen neslin aynı yılın Eylül ayı ortalarında bıraktığı yumurta sayısı 5 trilyonu geçer. Başka bir ifadeyle bir gramın % 1’i ağırlığındaki (yaklaşık olarak 70 sinek 1 gr ağırlığındadır) bir sineğin devamı olan nesillerden 80 bin ton ağırlığında bir sinek ordusu meydana gelir.

Sineklerin Başkalaşım Evreleri Resimli 

Sineğin Başkalaşım Evreleri Nelerdir?

Sineğin Başkalaşım Evreleri Nelerdir?

Sivrisinekler yaşamlarını dört evrede tamamlarlar. Yumurta larva pupa ve ergin dönem. Bunlardan ilk 3 dönem suda tamamlanır. Sivrisinekler doğru bilinenin aksine kışın da hangi evrede olursa olsun yaşayabilir.
Yumurtadan çıkan sivrisinek yavrularının (pulpa) büyüme evrelerini tamamlayabilmeleri için küçük bir su birikintisineihtiyaç duyar. Bu çamurlu bir yağmur suyu bataklık çeltik havuz suyu ya da teneke kapta birikmiş bir su olabilir. Ancak durgun sular sivrisineklerin tercih sebebidir. Çünkü bu sular içerdikleri fotosentez yapabilen bitki öbekleri sayesinde oksijence zengindirler.

Sivrisinek yumurtaları su bulunan her ortamda gelişebilirler ancak bazı şartların sağlanması gerekir: Yumurtadan çıkacak olan larva yetişkin bir sinek oluncaya kadar farklı evreler geçirecektir. Her evrede de yavru sineğin farklıihtiyaçları olacaktır. Kuraklık ve aşırı sıcak da yumurtaların gelişimini engelleyebilir. Bu yüzden anne sivrisinek doğacak yavruların tüm gelişme evrelerini rahatça tamamlayabilecekleri bir ortam bulmak zorundadır. Dişi sivrisinek karnının altında bulunan alıcı bir anten sayesinde toprağın nem ve sıcaklık bakımından yumurtalarını bırakmaya uygun olup olmadığını tespit edebilir.

sineğin başkalaşım evreleri, sineğin başkalaşımı, sinek nasıl başkalaşım geçirir, sinek başkalaşım evreleri, sivrisineğin başkalaşımı, sineğin evreleri, çekirgenin başkalaşım evreleri, sinek başkalaşımı, sineklerin başkalaşım evreleri, sinek başkalaşım, sivrisineğin başkalaşım evreleri, sineklerde başkalaşım, kelebeğin başkalaşım evreleri, sineklerin başkalaşımı, karasineğin başkalaşım evreleri, 

Yorum bırakın