Acılı Ezme Nasıl Yapılır? | Nefis Yemek Tarifleri

[:tr]Acılı Ezme
http://www.nefisyemektarifleri.com/acili-ezme/

Hazırlama: 30dk
Pişirme: 40dk
Acılı Ezme

Bu ezmeyi yaz sebzeleri ile yaparsanız çok lezzetli oluyor. Yazın yaparak saklayın ve kışın kahvaltı sofralarında veya ana yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

Malzemeler
3 kilo kırmızı biber
1 kilo yeşil biber
3 kilo domates
yarım bağ maydanoz
1 baş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
istenilen miktarda turşuluk acı biber (varsa)
2 yemek kaşığı tuz
pulbiber veya toz kırmızı biber (eğer yeterince acı biberiniz yoksa)
Hazırlanışı Bütün malzemeler yıkanarak biberlerin içi temizlenir. Azar azar hepsinden rondoya alınarak hepsi rondodan geçirilir. Bir tencereye alınarak kapağı açık şekilde pişmeye bırakılır. Bu arada 1 çay bardağı sıvı yağ da eklenir. Tencerede suyunu çekene kadar pişirilir (3-4 parmak kadar seviyesi aşağı ininceye kadar kaynatılır). Tuz ve isteğe göre pul biber (eğer acı biberiniz yoksa) eklenebilir. Acı miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Suyunu çektikten sonra sıcakken kavanozlara koyarak ağızları iyice kapatılır. Ters çevrilerek soğuyuncaya kadar beklenir ve serin ve güneş olmayan bir rafta saklanır. Açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabına kaldırıp en fazla 3-4 gün içinde tüketmenizi öneririm. Bu ölçüye göre 5 kavanoz elde ediliyor (1 kglık kavanozlardan) Afiyet olsun…[:]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s