Yayla Çorbası Tarifi | Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır

[:tr]YAYLA ÇORBASI
MALZEMELER
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı nane
1 tatlı kaşığı tuz

TARİFİ
Yıkanmış pirinç 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlanır. Bir kasede yumurta çırpılır,yoğurt ve un ilave edilerek pütür kalmayacak şekilde karıştırılır. Hazırladığımız malzeme, haşlanmış pirinçlerin içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir. Kısık ateşte, kaynamaya başlayınca tereyağ, nane ve tuz eklenir, 2 dakika un pişene kadar kaynatılır. Sıcak servis yapılır.
Bu tarifi web sitemizde de bulabilirsiniz:
http://www.evyemegitarifleri.com/recipe/yogurtlu-yayla-corbasi/%5B:%5D

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s