Ezogelin Çorbası Tarifi | Sebze Çorbası Tarifi | Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır

[:tr]SEBZE ÇORBASI

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı kırık pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı mısırözü yağı
15-20 sap maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı nane
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 adet limon

TARİFİ

Sıvıyağ tencereye alınarak ince doğranmış soğan kavrulur.Salça ilave edilerek karıştırılır, rendelenen havuç eklenir, yarım lt kaynar suyla 5 dakika pişmeye bırakılır.
Rendelelenen patates, yıkanmış pirinç, mercimek , bulgur ve 1 lt. su ilave edilerek 30 dk.kapağı aralık olarak pişirilir. Kıvamını ayarlamak için gerekirse tekrar kaynar su ilave edilir.
İnce doğranmış maydanoz, tuz ve baharatlar eklenerek 5 dk. daha kaynatılır.
Ocağın altı kapatılarak blenderden geçirilir. Limon ile sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun[:]

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s