7 – 8 Aylık Bebekler İçin Kabak Çorbası Tarifi

[:tr]Kabak çorbası içimi kolay, hazmı kolay bir çorba. İçine atacağınız bulgur veya arpa şehriye ile hem besin değeri açısından kolaylıkla zenginleştirebilirsiniz; hem de doyuruculuğunu bir çırpıda artırmış olursunuz.

Peki bu “Kabak Çorbası” tarifi için hangi malzemeler lazım?

Malzemeler: 1 küçük yeşil kabak, 1 ince havuç, 1 arpacık soğanı, 1 diş sarımsak, 5 – 6 sap maydanoz veya dereotu, 250 ml. su / tavuk suyu, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

“Kabak Çorbası” nasıl yapılır?
Soğan ve sarımsağı soyup bütün bırakıyorum. Hepsini buharda pişirici hazneye koyup üzerine zeytinyağı gezdirip yaklaşık 20 dakika pişiriyorum. Sarımsakla soğanı içinden alıp tavuk suyuyla robottan geçirin. Eğer tencerede pişireceksem soğan ve sarımsağı havuçlarla zeytinyağında çeviriyorum. Kalan sebzeleri ve tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişiriyorum. Tüm sebzeler piştikten sonra bütün olarak kullandığımız soğanı ve sarmısağı çıkarıyorum. Kalanı robottan geçiriyorum. Çorbanın kıvamı yetişkin çorbalarından daha koyu, püreden daha sıvı olmalı.

Kanala abone olmak için: http://goo.gl/rd2RYk

Sosyal Medya hesaplarımız:
https://www.facebook.com/2anne1mutfak
https://twitter.com/2anne1mutfak
https://instagram.com/2anne1mutfak/%5B:%5D

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s